Il Paradiso

Il Paradiso

Il Paradiso

Portovenere

Portovenere

Het langgerekte dorpje met het idyllische haventje en de kenmerkende hoge smalle gekleurde huisjes die in een lange rij langs de waterkant in het gelid staan is echt de moeite waard voor een dagtrip.

Het einde van de promenade en het hieraan parallel gelegen winkelstraatje komen beide uit op het Piazza Lazzaro Spallanzani, het enige plein van omvang in Portovenere. Hier worden ’s zomers ook grote evenementen zoals concerten, festivals en theatervoorstellingen gehouden.

Het piazza grenst op haar beurt weer aan de promenade die naar de uit zwart-wit marmer opgetrokken San Pietro leidt. Dit kerkje is gebouwd in de twaalfde en dertiende eeuw, op de overblijfselen van een kerk uit de vijfde eeuw. In de Romeinse tijd zou op de plek van de kerk een tempel gewijd aan de godin Venus hebben gestaan, waar het stadje Portus Veneris (dat later Portovenere werd) zijn naam aan dankte. In de kerk is zowel romaanse als gotische architectuur terug te zien. De zwart-witte ‘strepen’ die zowel binnen in de kerk als op de buitenmuur zichtbaar zijn, dateren uit de dertiende eeuw.

Previous
Next